Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно представили нові серії "Козаки. Навколо світу"

Державна студія "Українська студія анімаційних фільмів" представила Держкіно три 13-хвилинних епізоди мультфільму "Козаки. Навколо світу", - повідомила прес-служба Держкіно.

У новому анімаційному серіалі легендарні козаки – Тур, Грай та Око –  подорожують різними куточками світу. Зокрема у нових серіях козаки відвідують Австралію, Індію та Америку, відкриваючи  для маленьких (і не тільки!) глядачів культурні та знакові особливості цих країн. Козаки роблять це, як завжди, дотепно і з гумором. Потрапляючи в різні пригоди Тур, Грай та Око вигадують загальновідомі символи саме цих країн.  

Одним із елементів звукового супроводу мультфільму є пісня «Їхав козак містом» у виконанні гурту «КOZAK SYSTEM».

 «Нам дуже приємно, що чудовий анімаційний фільм про козаків родом ще з мого дитинства отримав нове життя і продовження в сучасній Україні, а ми з козаками маємо до цього безпосередній стосунок, написавши саундтрек», – прокоментував співпрацю фронтмен гурту Іван Леньо.

Вперше анімаційні герої козаки – Тур, Грай і Око  –  з’явилися на екранах в 1967-му році. Їх створили режисер Володимир Дахно і художник-постановник Едуард Кирич на студії «Київнаукфільм». Едуард Кирич і зараз працював над новим анімаційним серіалом разом з режисером Мариною Медвідь. Продюсерами серіалу є Едуард Ахрамович і Дмитро Лісенбарт, виконавчим продюсером – Євген Татарінов.

Проект анімаційного серіалу «Козаки. Навколо світу» став переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно, отримавши державну підтримку розміром 3 млн 157 тис. грн, що становить 55,5% від загальної вартості виробництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ