Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для молоді Львівщини провели табір на козацьку тематику

Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото: Управління молоді та спорту Львівської ОДА
1/2
З 22 по 30 червня організація української молоді «Спадщина» провела юнацький табір на історико-народознавчу тематику «Козацька слава: забутими шляхами». Про це інформує Управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації.

Табір уже традиційно відбувався поблизу села Ямельниця Стрийського району. Учасниками була молодь віком до 16 років. Цьогоріч табір відвідали пів сотні хлопців та дівчат, а також гості табору – старші члени організації, які боронять наші кордони на сході України.

За 9 днів таборовики мали змогу поринути у світ козацтва: краще пізнати звичаї козаків через лекції, квести і навіть особливості їхньої кухні, зрозуміти чим, окрім боїв, жили козаки, яким був їхній побут.

До того ж цей червневий табір мав народознавче спрямування: для юнацтва провели традиційне святкування Івана Купала з вінкоплетінням, народними купальськими піснями, великою ватрою і навіть гойдалкою.

Протягом табору юнацтво вчилося пекти хліб, збирати трави на чай, мали заняття з тактичної медицини. А ще – мандрували забутими шляхами до Ямельницьких скель, де відчули себе справжніми альпіністами, здолавши смугу перешкод. У таборі хлопці і дівчата за макетами витесували з дерева козацькі чайки, а потім йшли до річки, де змагалися, чия ж чайка найпрудкіша.

«Цього року наша команда організаторів вирішила присвятити табір козацькій тематиці. Раніше тему козаччини в таборах, звісно, завжди порушували, але якось побіжно, не розкривали її повністю, з усіх сторін. Наша мета була – донести до юнацтва, яким насправді було життя козаків на Січі. Ми дуже старалися передати це в тематичних лекціях, квестах, теренових іграх і навіть в меню, готуючи тогочасні страви. А ще ми продумали козацьку структуру табору: учасники були поділені по кошах і кожен кіш мав свого кошового», – розповіла комендантка табору – подруга Смерека (Салій Дзвенислава).

Довідково:

«Спадщина» – громадська організація, яка займається різностороннім вихованням молоді в патріотичному дусі. Заснована у Львові 1988 року з метою виховання всебічно розвиненого, національно свідомого покоління, здатного будувати Українську самостійну соборну Державу.

Проєкт реалізували за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА у межах обласної програми «Молодь Львівщини».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ