Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкомтелерадіо пропонує продовжити санкції проти "антиукраїнських" видавництв

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) має намір ініціювати продовження санкцій стосовно дев'яти російських видавництв, термін дії яких закінчується в березні 2022 року.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це повідомляють в преслужбі відомства.

Відповідно до рішення РНБО України, обмежувальні заходи було застосовано до 9 російських видавництв, які найбільше займалися виданням антиукраїнської літератури: "Эксмо", "АСТ", "Питер", "Центрполиграф", "Яуза", "Яуза-пресс", "Алгоритм", "Книжный мир" та "Вече".

"Для цих видавництв легальних шляхів потрапляння на український ринок не існує", – зазначили у Держкомтелерадіо.

Також за ініціативою відомства та за поданням СБУ до "Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці" внесли дев’ять російських авторів: Всеволода Сахарова, Лева Вєршиніна, Олександра Широкорада, Олександра Терещенка, Михайла Полікарпова, Ростислава Іщенка, Олександра Тамонікова, Олександра Дугіна і Захара Прілєпіна.

З переліком книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі можна ознайомитись за посиланням. Станом на серпень 2021 року, до Переліку внесено 264 видання творів 171 автора, випущених у світ 64 видавцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ