Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держприкордонслужба готова прийняти до своїх лав строковиків

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі ДПСУ, Держприкордонслужба тимчасово відновлює комплектування органів та підрозділів військовослужбовцями строкової служби.

Сьогодні в прес-центрі інформаційного агентства «Укрінформ» відбулася прес-конференція «Відновлення призову до лав Державної прикордонної служби України військовослужбовців строкової служби: що зроблено та умови проходження служби». В ній взяли участь начальник управління професійної підготовки персоналу Департаменту персоналу Адміністрації Держприкордонслужби генерал-майор Артур Король та помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар полковник Олег Слободян.

Відмічалося, що у 2016 році Державна прикордонна служба України тимчасово відновлює комплектування органів та підрозділів військовослужбовцями строкової служби. Так у період з квітня по травень до лав прикордонного відомства планується призвати до 4000 тисяч військовослужбовців. Вони служитимуть за територіальним принципом, однак це буде здійснюватися за умови позитивної характеристики та недопущення порушень військової дисципліни. Також строковики не проходитимуть службу в районі проведення антитерористичної операції.

«У зв’язку з формуванням нових підрозділів для виконання завдань в зоні АТО, військовослужбовці за контрактом відряджатимуться з мирних ділянок, а на їх місце плануємо призначати строковиків», – зазначив Артур Король.

І хоча уже майже 10 років Держприкордонслужба не мала справи з строковою службою, але зберегла потенціал для забезпечення комфортного проходження служби строковиків, які служитимуть майже в 170 підрозділах прикордонного відомства. Також з листопада 2015 року не припиняється робота по створенню та ремонту необхідної інфраструктури для їх розміщення. На сьогодні уже 70 % підрозділів готові для прийняття строковиків. Крім того в усіх підрозділах створені стаціонарні умови для прийому їжі та на весь особовий склад в достатній кількості закладено речове майно необхідної номенклатури.

До роботи з строковиками залучатимуться досвідчені офіцери з підрозділів кордону, які мають багатий особистий досвід служби та курсанти Національної академії ДПСУ. Навчання військовослужбовці строкової служби проходитимуть в  чотирьох відомчих навчальних закладах, а саме: Навчальному центрі ДПСУ (смт. Оршанець), Національній академії ДПСУ (м. Хмельницький), Кінологічному навчальному центрі (м. Великі Мости) та Навчально-тренувальному загоні морської охорони (м. Ізмаїл).

Артур Король наголосив, що «призвані військовослужбовці будуть складати Військову присягу за місцем проходження підготовки». Також він додав, що служба на кордоні дасть молодим хлопцям можливість проявити себе свідомими громадянами, які зможуть безпосередньо брати участь у протидії протиправним проявам на кордоні.

«Ми сподіваємося, що ці не заплямовані корупційними зв’язками молоді хлопці дадуть новий поштовх дієвості антикорупційних заходів, які тривають у відомстві», – наголосив під час спілкування Артур Король.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ