Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держприкордонслужба контролює узбережжя Азовського та Чорного морів

Протягом тижня силами Морської охорони Державної прикордонної служби України здійснено планові виходи корабельно-катерного складу в райони відповідальності Азовського та Чорного морів, - інформують у прес-службі АДПСУ.
Корабельно-катерний склад Держприкордонслужби контролює узбережжя Азовського та Чорного морів

Під час несення служби перевірено порядок плавання, а також  додержання режиму державного кордону і прилеглої зони іноземними та українськими суднами, проведено моніторинг обстановки в північно-західній частині виключної (морської) економзони України, в районах промислової діяльності.

Обстежено понад 3,5 тис. кв. миль визначених морських районів. Виявлено та розпізнано близько 40 суден різної класифікації, забезпечено супровід вантажних суден, що прямували до українських портів, зокрема, до Маріупольського морського торгового порту. Під час несення служби корабельно-катерний склад Морської охорони здійснював контроль у територіальному морі за збереженням природних ресурсів, додержанням правил промислової та іншої діяльності.

Варто відзначити що, дотримуючись вимог закону України "Про прилеглу зону України", всі судна тримають автоматичні ідентифікаційні системи в режимі постійної роботи, даючи змогу їх ідентифікувати без проведення додаткових заходів. Саме такий стан справ дозволяє силам Морський охороні швидко та ефективно обстежувати завдані райони, узагальнювати дані про наявні в ньому судна та плавзасоби, проводити аналіз та оцінку ризиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ