Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держприкордонслужба модернізує охорону кордону

Петро Цигикал: В рамках урядового плану Держприкордонслужба модернізує охорону кордону та нарощує оборонні спроможності.

Про це заявив Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал під час відкриття після реконструкції відділу прикордонної служби «Леонівка», що на Чернігівщині на кордоні з Росією.

«Україна вже майже п’ять років протистоїть серйозним викликам у сфері прикордонної безпеки. Тому у рамках урядового плану ми модернізуємо охорону кордону, нарощуємо наші оборонні спроможності та розбудовуємо інфраструктуру», - зазначив він.

Петро Цигикал додав, що Москва продовжує окупацію Криму, підтримує бойовиків на Донбасі, накопичує війська поблизу кордону, створює напруження на Азові та цинічно захоплює у полон українських моряків.

«Утім, якою би складною не була обстановка, все залежить від людей, які перебувають на передовій. Зі свого боку керівництво держави докладає зусиль, щоб посилити кордон тастворити належні умови служби для його захисників», - відмітив очільник прикордонного відомства.

Петро Цигикал подякував за всебічну підтримку та допомогу уряду, керівництву області та органам місцевого самоврядування, а також висловив слова вдячності будівельникам, які безпосередньо виконували роботу з оновлення прикордонного відділу, військовослужбовці якого несуть службу на передньому краї з агресором.

«Перебуваючи сьогодні на території оновленого відділу «Леонівка» маємо можливість переконатися, що підрозділ відповідає усім стандартам сучасного прикордонного менеджменту. А його інфраструктура і технічне забезпечення дозволяють ефективно прикрити один із загрозливих напрямків», - сказав він.

У ході робіт відновлено основну будівлю з урахуванням сучасних енергозберігаючих технологій, побудовано бокси для зберігання техніки, вольєри для службових тварин, котельню, складські та облаштовано інші необхідні приміщення. На будівництво комплексу споруд та реконструкцію будівель витрачено 19 мільйонів гривень.

Голова Держприкордонслужби також відмітив, що українські прикордонники вже мають достатньо досвіду протистояння агресору.

«Через горнило неоголошеної війни пройшли  майже 500 прикордонників Чернігівського загону, 12 з них – військовослужбовці цього підрозділу. Чотирьох нагороджено державними нагородами, а загалом керівництвом держави відзначено 856 прикордонників. 70 наших побратимів поклали своє життя за незалежність України».

Пам'ять про полеглих героїв усі присутні вшанувати хвилиною мовчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ