Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держприкордонслужба оформила майже 23 мільйони осіб за 10 місяців

За 10 місяців поточного року західні кордони на в’їзд і на виїзд перетнули більше 22,8 мільйона осіб та понад 5,4 мільйона одиниць транспорту. Водночас через державний кордон не пропущено майже 37 тисяч осіб.
Фото Держприкордонслужба

З початку широкомасштабної збройної агресії кордони України з ЄС та Молдовою (на Буковині) перетнули 19,2 мільйона осіб. На в’їзд до України оформлено 8 мільйонів наших співвітчизників. В умовах значного пасажиропотоку прикордонники виявили 176 підроблених, 33 чужих та 1740 недійсних паспортних документів.

Спільно з митниками оформили понад 52 тисячі авто з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину кордону затримали понад 4650 осіб. Переважна більшість порушників – понад  2550 – зупинені поза пунктами пропуску, у тому числі 210 нелегальних мігрантів. Ще 2100 осіб, що намагалися незаконно перетнути кордон, викрили у пунктах пропуску, з них 45 – нелегальні мігранти. 

Оперативними співробітниками підрозділів Західного регіонального управління викрито 18 каналів незаконного переправлення громадян України через державний кордон. У ході реалізації оперативної інформації затримано 187 організаторів протиправної діяльності.

В рамках протидії тютюновій контрабанді припинили 215 спроб незаконного переміщення сигарет. Контрабандисти втратили майже 690 тисяч пачок курива. Переважна більшість тютюнових виробів – понад 620 тисяч пачок – вилучені поза пунктами пропуску.

У результаті діяльності охоронців західних рубежів вилучено 24 транспортні засоби, віднайдено 3 викрадених автомобілі. Загалом припинено переміщення 119 транспортних засобів, які експлуатувалися з порушеннями чинного законодавства.  

Прикордонники запобігли незаконному перевезенню через кордон 316 одиниць зброї, 3900 боєприпасів, понад 39 кілограмів наркотичних і психотропних речовин. За вчинення правопорушень охоронці кордону оформили майже 11 тисяч адмінпротоколів з накладеними штрафами на суму понад 26,6 мільйона гривень. До відповідальності притягнуто більше 8600 осіб. Також у звітному періоді припинено незаконне переміщення предметів і товарів через державний кордон на загальну суму близько 268 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ