Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держзрада Януковича: Верховний Суд відклав розгляд касації

Верховний Суд відклав розгляд касаційних скарг на рішення судів двох інстанцій у справі про державну зраду експрезидента Віктора Януковича на 20 вересня.
Фото з Цензор.НЕТ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на коментар адвоката Януковича Віталія Сердюка.

“(Судовий розгляд справи - ред.) перенесли на 20 число (вересня — ред.)”, - поінформував Сердюк.

За його словами, на засіданні, яке проходило у вівторок, сторони процесу почали розглядати питання участі у розгляді цієї справи у ВС державного адвоката Юрія Рябовола, і на наступному засіданні розгляд цього питання буде продовжено.

Він уточнив, що адвокати експрезидента також подали заяву до суду від експрезидента, у якій зазначалося, що Янукович сам подав апеляційну скаргу на вирок суду першої інстанції у справі про держзраду, а саме - Оболонського райсуду Києва.

Сердюк зазначив, що на думку заявника, у зв'язку з поданням такої апеляційної скарги, наразі необхідно цю справу передавати до Київського апеляційного суду (розгляд першої апеляційної скарги у цій справі відбувався у Київському апеляційному суді за заявами захисників Януковича — ред.).

Також до суду від адвокатів експрезидента було подано відповідь Мін’юсту РФ про те, що фактично все готово до початку відеоконференції з Януковичем за зразком того, як це вже було зроблено Святошинським районним судом міста Києва у 2016 році (Янукович тоді давав свідчення у режимі відеоконференції, яка велася із зали Ростовського обласного суду у РФ — ред.).

За словами адвоката, суд долучив до матеріалів справи цю заяву Януковича щодо необхідності передачі справи до Київського апеляційного суду і відповідь від Мін’юсту РФ. Розгляд цих документів планується на наступному засіданні.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі щодо держзради.

2 жовтня минулого року Київський апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ