Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Деяких переселенців з Криму та Донбасу неможливо ідентифікувати – Міграційна служба

У світі ще не знайшли способу вирішити проблему з ідентифікацією переселенців, стосовно яких немає жодної документальної інформації.

Про це під час інтерв'ю "Тижню"розповів речник Держміграційної служби (ДМСУ) Сергій Гунько.

За його словами, ідентифікація – найбільша проблема під час відновлення документів переміщених з окупованих територій осіб, які за цим звертаються. Причиною є втрата доступу до так званої "Форми №1".

"Це повна інформаційна копія паспорта громадянина України, яка зберігається в паперовому вигляді у відповідному підрозділі ДМСУ. Така собі картонка формату А5, де є всі дані, зокрема й фотографії по досягненні віку", – сказав Гунько.

Він додав, що ці документи залишилися в окупованому Криму та на Донбасі.

"Намагаємося ідентифікувати людей за іншими документами, які видаємо. Наприклад, за закордонним паспортом (у нас уже є відповідна електронна база), чи водійськими правами, чи будь-якими іншими документами або базами, навіть якщо вони належать іншому органу", – зазначив речник ДМСУ.

"Однак є випадки, нехай і небагато, коли ми не можемо ідентифікувати особу, бо про неї немає жодних доступних документів", – повідомив він і додав він, що міжнародний досвід конфліктів показує, що таким людям доводилося чекати відновлення співпраці територій.

"Зрозумійте, ми не можемо видавати документи повністю не ідентифікованій особі. Це дуже небезпечно й у мирних умовах, не кажучи вже про війну. Адже цим може скористатися хто завгодно: і терористи та диверсанти, і вбивці", – наголосив Гунько.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ