Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дієтолог порадила, як подовжити молодість

Щоб максимально довго залишатись молодим, слід притримуватись принципів здорового харчування, практикувати голодування 1-2 рази на тиждень, а також посилювати фізичну активність із віком. Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

"Зараз (медики – ред.) говорять про те, що, якщо ви хочете залишатись максимально довго молодими, якщо ви хочете відстрочити прихід хвороб і старості, одряхління, треба відмовлятися від обіду і вечері 1-2 рази на тиждень, притримуватись принципів здорового харчування, бути дуже фізично активним – чим старше ви стаєте, тим більше вам потрібно силових вправ", - зазначила дієтолог.

За її словами, ці заходи дозволяють зберегти клітини і посилити регенерацію нервових клітин, зменшує рівень запалення, що приходить разом із старінням.

При цьому вона наголосила, що надлишковість у їжі чинить не тільки естетичний ефект, а й запускає запальні процеси в організмі.

"Хвороби настають практично в кожної людини – просто у кожної по-різному, в залежності від генетики, але можна відстрочити їх на багато років", - наголосила лікар.

Нагадаємо, денний раціон людини, яка прагне позбутися зайвої ваги, має на 75-80% складатись із продуктів рослинного походження, але при цьому містити також білки та жири.

Допустимої щоденної норми цукру бути не може, оскільки доданий цукор шкідливий для здоров'я в будь-якій кількості.

Найздоровіший напій – це вода, а потім може іти кава – теж природний, не перероблений продукт, чай – трав'яний, зелений, чорний і так далі.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ