Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дім Франка запрошує на відкриття унікальної виставки відреставрованих та оцифрованих артефактів

Дім Франка запрошує на унікальну виставку «Врятовані», відвідавши яку ви матимете нагоду побачити артефакти з колекції Музею, які відреставрували та оцифрували у межах проєкту «FrankoData: відкритий цифровий музей». Про це повідомили в пресслужбі ЛОДА.

«З початком повномасштабного вторгнення спільнота Дому Франка доклала максимальних зусиль, аби вберегти найцінніші одиниці зберігання з фондової колекції. Проте сховати чи евакуювати експонат означає на невизначений період виключити змогу для відвідувача побачити його, прорефлексувати і навіть насолодитися ним, якщо йдеться про твори мистецтва. Саме тому, відповідаючи на актуальні запити сьогодення, Дім Франка у партнерстві з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та за підтримки Українського культурного фонду й реалізовує грантовий проєкт «FrankoData: відкритий цифровий музей», одним із проміжних продуктів якого є виставка «Врятовані», – зазначають у Домі Франка.

Мультитематична експозиція складатиметься з документів, пов’язаних із Франком та його сучасниками, міститиме одиниці, що стосуються вершинних творів Франка та тривалої історії їх інтерпретації – як наукової, так і мистецької.

Більшість одиниць представлять в якісно новому стані збереження, адже зусиллями реставраторів із використанням найсучасніших матеріалів і підходів у сфері музейної реставрації повернуто експозиційний стан надцінним паперовим та дерев’яним одиницям зберігання.

Виставка триватиме два тижні – до 7 листопада.

Вхід на відкриття 24 жовтня вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ