Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дім Франка запрошує в ювілейну студентську гірську мандрівку

У п’ятницю, 9 серпня 2024 року, Комунальні заклади Львівської облради «Дім Франка» та «Львівській обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді» спільно з Управлінням туризму та курортів ЛОДА організовують студентську мандрівку у гори.
Фото - ЛОР

Про це йдеться на сайті ЛОР.

Вперше мандрівку організував Іван Франко 140 років тому, 27 липня 1884 року. Разом з захисниками й захисницями України, учасники заходу відтворять частину маршруту.

Зокрема, 9 серпня запланований похід на гору Чорна Ріпа (1285 м), яка розташована на кордоні Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. До цієї точки підніматимуться представники трьох регіонів.

«27 липня 1884 року стартувала перша українська студентська мандрівка, організована Іваном Франком. Маршрут цієї подорожі, тривалістю місяць, пролягав через три сучасні області.

Студентська мандрівка стала знаковою подією в історії української культури та туризму. Адже вона передбачала не просто похід, а й культурно-пізнавальну програму кожного дня подорожі — учасники читали лекції, збирали фольклор, проводили різноманітні заходи, співочі вечори.

140-й річний ювілей цієї знакової національно-патріотичної події важливо відзначити тематично. Тому запрошуємо: «В дорогу!», – зазначили організатори.

Охочих здійснити це символічне сходження організатори запрошують на місце старту, який відбудеться 9 серпня, о 9:30 біля витягу «Захар Беркут» у с. Волосянка. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ