Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти Героїв АТО вчилися виготовляти глиняний посуд

Творча майстерня «Зірка з неба» запросила дітей-учасників АТО, якими опікується соціальний проект «Мій тато захищає Україну», аби продемонструвати таємниці виготовлення глиняного посуду, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіли організатори проекту, діти від першої хвилини знайомства із майстром Юрком не могли відвести погляду від того, як цікаво робити посуд та різноманітні глиняні вироби. Чоловік розповідав дітям про глину і її властивості, про вироби, виготовлені із цього матеріалу. І вже за деякий час засвоєну інформацію діти використали на практиці, розпочавши виготовлення своїх оригінальних посудин. 

Спершу маленькі гончарі спробували виготовити дно майбутнього виробу, після чого взялися майструвати його стінки. Крок за кроком і глиняне місиво почало перетворюватися у чудові глеки, горнята, вазони. Діти дуже раділи тому, що засвоїли нові для себе навики.

Опісля майстер Юрко знову залучив дітей, запросивши їх до виготовлення посудин на гончарному станку. Гончарська справа дуже захопила кожного маленького відвідувача.

Керівництво проекту «Мій тато захищає Україну» висловлює щиру вдячність представникам творчої майстерні «Зірка з неба» – Святославу Макітрі та Юркові Данилишину, які тепло зустріли діточок наших Героїв і провели їм незабутній урок творчос

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ