Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

"Діти війни": в Україні запрацював єдиний державний портал розшуку дітей

За дорученням Президента України Офіс Генерального прокурора спільно з іншими органами створили єдиний державний портал розшуку дітей «Діти війни». Про це інформує Офіс Генпрокурора.

Ця інформаційна платформа допомагатиме батькам та правоохоронним органам збирати інформацію про дітей, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були незаконно депортовані до РФ.

Під час презентації платформи «Діти війни» Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца поінформував, що з 24 лютого було зареєстровано 1451 кримінальне провадження щодо воєнних злочинів проти дітей. На сьогодні 1051 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. «Ми повинні розуміти, що, на жаль, це попередні дані. Адже найбільше діти страждають у місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Створення єдиного порталу «Діти війни» дозволить об’єднати та систематизувати дані щодо постраждалих та зниклих дітей та допоможе правоохоронним органам ефективніше виконувати роботу з пошуку дітей та розслідування злочинів проти них», - підкреслив Ігор Мустеца.

Заступник Генпрокурора закликав громадян, які стали свідками чи постраждали він воєнних злочинів звертатися на платформу «Діти війни» та подавати докази на warcrimes.gov.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ