Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти з окупованих територій завітають до Львова

Завтра, 5 серпня, о 13:30 до Львова проїздом завітають 30 дітей із сімей вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей на шляху до літнього табору до Німеччини. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

МБФ «Карітас України» проведе для дітей невелику прогулянку історичним центром міста, а міська влада запросить на екскурсію мерією. Запрошують журналістів долучитись до події.

Діти з сімей вимушених переселенців з окупованих територій, які звернулись до соціальних центрів Карітасу у Дніпрі, Харкові та Запоріжжі, отримали нагоду відпочити в літньому таборі в містечку Іршенберг, неподалік Мюнхена.

Літній табір організовують Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» спільно з Дитячим містечком Карітас в Іршенберзі (Верхня Баварія, Німеччина) та Генеральним консульством України в Мюнхені. У безкоштовну мандрівку вирушають 30 підлітків віком 12-15 років.

На шляху до Німеччини підлітки зупиняться у Львові, щоб познайомитись з містом, відчути гостинність та подолати стереотипи, адже попри географічну віддаль, львів’яни розуміють їх і підтримують, співпереживають і завжди готові допомогти. Для більшості дітей це буде перше знайомство з Західною Україною та Львовом зокрема.

Довідка

Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» надає допомогу потребуючим, зокрема постраждалим від війни та вимушено переміщеним особам. Від початку гуманітарної кризи в Україні Карітас допоміг понад 280 тис осіб. Діяльність фонду спрямована як на забезпечення базових потреб постраждалих, так і на супровід та інтеґрацію вимушених переселенців у місцеві громади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ