Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДІЯ Львівщини разом з волонтерами передала гуманітарну допомогу 5 окремому батальйону УДА

Керівник виконкому Львівського осередку Національного Руху «Державницька ініціатива Яроша» (ДІЯ) Олена Живко разом з активістами організації та волонтерами відвідали 5 окремий батальйон Української Добровольчої Арміії, що дислокується у Новій Михайлівці на Дніпропетровщині. Разом з собою вони привезли харчі, медикаменти, предмети особистої гігієни побутову техніку та амуніцію. Повідомили ініціатори.

«Нашим головним завданням є забезпечувати найнеобхіднішим добровольців, які не отримують від держави ні копійки. Вони мусять бути ситими і одягненими,  аби мали можливість гідно виконувати  свій обов’язок та захищати нас від окупанта», - зазначила керівник НР ДІЯ Львівщини Олена Живко.

Разом з представниками НР ДІЯ бойову базу УДА відвідала й волонтерка з Німеччини Світлана Кавшан, член української громади у Франкфурті на Майні та директор філіалу " 1. Мирна Єдина Украіна". Жінка разом з громадою українців в Німеччині вже не один рік допомагає українським добровольцям. Каже, під час відвідин бази УДА особисто для себе розвіяла багато міфів про добровольчий рух.

 «Мені завжди імпонували добровольці. Я наочно переконалася, що вся ця так звана реклама за кордоном, що ці хлопці фашисти чи нацисти - вона смішна. Вони є націоналісти. Націоналіст для мене означає, що ти любиш свою державу і повинен її захищати. Тому, основним напрямком допомоги  під час війни фактично став саме добровольчий рух»,  - зазначила Світлана Кавшан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ