Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДК «Веселі та розумні» – сучасні дитячі садки за європейським зразком

Мережа приватних садків ДК «Веселі та розумні», створена 8 років тому двома, тоді ще мамами дошкільнят, Оксаною Гадзецькою та Ілоною Сайко.

Шукаючи садок для власних дітей, Оксана та Ілона були тотально розчаровані станом тих дошкільних закладів, які оглянули. А ні ставлення до дітей, а ні підходи до виховання їх не влаштовували. Всюди на них чекали переповнені групи і непрозорий механізм «потрапляння» в прохідну частину черги. Тож після відвідин чергового державного садка вирішили створювати свій, приватний. 

ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
1/2

На той час ринок приватних садків у Львові був практично відсутній. Перший садок від ДК «Веселі та розумні» по вул. Кармелюка,6 виявився в числі перших, а першими його вихованцями стали власні діти засновниць та батьків з близького середовища знайомих та родичів. А далі активно запрацювало сарафанне радіо – задоволені батьки радили садок своїм знайомим та приводили вже молодших дітей, які встигли підрости.

Сьогодні ДК «Веселі та розумні» – це три садки з поглибленим вивченням англійської мови, які працюють за адресами вул. Кармалюка, 6, вул. Квітова, 30, вул. Щепова, 5а. А у 2020 році Оксана з Ілоною, натхненні навчальною подорожжю до польського Ґданська, відкрили у Львові по вул. Мучній, 36 перший садок за освітньою моделлю British Presсhool – Smart English Preschool.

Особливість садків мережі ДК «Веселі та розумні» – комплексна навчальна програма, яка поєднує кращі світові практики дошкільного розвитку, відповідає стандарту компоненти дошкільної освіти МОНУ та включає елементи авторських методик, проте не перевантажує дитину, а залишає їй простір для гри і розвитку у власному темпі. Діти у невеликих групах по 10-12 осіб щодня мають цікаве дозвілля та час на відпочинок. 

Тут є уроки мрій, на яких діти можуть поділитися своїми найсміливішими фантазіями, спорт, мистецтво, кулінарія, англійська, STEM-заняття, які змалечку зацікавлюють точними та природничими науками, підготовка до школи. А ще тут двічі на день гуляють, не залежно від погоди. Звичайно, тривалість прогулянки корегується погодніми умовами, але вона має бути, адже дітям важливо перебувати на свіжому повітрі. До речі, денний сон у садку є, проте для дітей, які не сплять, пропонують у цей час інше заняття.

ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
1/2

Для того, щоб садки ДК «Веселі та розумні» надавали максимально якісну послугу з догляду та розвитку дітей, засновниці постійно беруть участь у навчальних подорожах та переймають досвід європейських дошкільних центрів. Мапа навчальних подорожей Оксани та Ілони – Польща, Чехія, Австрія, Німеччина, Фінляндія, Швеція, Італія. Після кожної подорожі – обов’язковий knowledge sharing з педагогами, а в садках з’являється якась цікава новація. 

Усі педагоги в садках ДК «Веселі та розумні» мають профільну вищу освіту, багато хто здобуває другий фах. Кожен педагог проходить обов’язкове навчання з надання першої домедичної допомоги, постійно розвивається, беручи участь в тематичних педагогічних майстернях. Фаховість, відповідальність та приязне ставлення до дітей – ключові параметри, за якими відбувається формування команди вихователів.

Приміщення дитячих садочків – це великі просторі особняки в приватному секторі, з власними обгородженими подвір’ями, які облаштовані для прогулянок та активних ігор. Ведеться відеоспостереження всіх приміщень та території. Для безпеки встановлено пожежну сигналізацію, газові аналізатори та відсікачі електричного струму. Щоб перебування в приміщеннях було комфортним та не шкодило імунітету, в опалювальний сезон тут дотримуються температурного режиму, провітрюють кімнати та використовують зволожувачі. Ще один важливий для батьків момент вибору садка – харчування тут вирішено за допомогою власної кухні, де готують завжди свіжі, збалансовані сніданки, обіди та підвечірки.

ДК «Веселі та розумні»
ДК «Веселі та розумні»
1/1

За час існування – а це вже 8 років! у ДК «Веселі та розумні» змінилася програма, яка стала більш сучасною та інноваційною, проте незмінними залишилися принципи, за якими тут працюють: повага до дитини, дружнє та підтримуюче середовище, виховання дітей в повазі та любові до України. Від початку створення тут формують новий стандарт якісної дошкільної освіти для маленьких львів’ян та їх родин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ