Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для чого росія звинувачує Україну в терактах у Дагестані

у фсб зараз триває протистояння між групами впливу, тож теракти у Дагестані могли бути організовані однією з цих груп
фото ЦПД

ru-пропаганда активно тиражує заяву очільника Дагестану сергія мєлікова про нібито причетність України до серії терактів 23 червня у регіоні, які були спрямовані проти релігійних установ і поліції. 

Про це у телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації РНБО.

Зокрема, мєліков у своєму зверненні до жителів регіону заявив, що у терактах зацікавлена Україна. Він пов’язав останні події з «сво» та назвав це свідченням того, що «війна прийшла у їхні домівки». 

Характерною була і реакція блогерів-пропагандистів, які знайшли «український слід» у подіях ще до будь-яких офіційних заяв. 

Як зазначив керівник ЦПД Андрій Коваленко, у фсб зараз триває протистояння між групами впливу, тож теракти у Дагестані могли бути організовані однією з цих груп з метою усунення директора спецслужби олександра бортнікова. Ситуація всередині фсб і її нездатність реагувати на загрози у перспективі можуть призвести до «третьої кавказької війни».

«кадиров вкрай слабкий у Чечні, також є проблема в Дагестані. Поступово все може докотитися до третьої кавказької війни, коли сфери впливу почнуть ділити там», – наголосив Андрій Коваленко. 

Теракти в Дагестані є черговим провалом у роботі фсб. Як і в ситуації з терактом у «Крокусі», рф вчергове просуває пропагандистський наратив про «український тероризм» без жодних доказів. 

росія виправдовує неспроможність своїх силовиків забезпечити безпеку громадян та тримати під контролем гострі питання міжетнічних та міжрелігійних відносин у країні, а також створює ілюзію війни з усім західним світом, щоб під впливом страху мобілізувати до війська ще більше людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ