Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для львів’ян відкриють реєстр містобудівних умов новобудов

Сьогодні, 23 червня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий підняв питання щодо прозорості виконання забудовниками міста містобудівних умов та обмежень. За словами начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР, найближчим часом відкриють реєстр усіх містобудівних умов забудов Львова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами Андрія Садового, потрібна промоція цього питання.

«Якщо проаналізувати кількість проектів щодо будівництва житла, які знаходяться в роботі, то це орієнтовно 3 млн м². Це критично великий об’єм. Дуже часто компанії, що отримують хоча б одне погодження, не чекають погодження всієї процедури, роблять красивий малюнок, красивий ролик і рекламують продаж квартир. Збирають гроші у людей – і, збираючи кошти, починають будувати.

Враховуючи, що 3 млн. м² – критично великий об’єм, на думку фахівців, можемо стикнутися з проблемою, що частина будинків може бути недобудована. А кошти з людей будуть зібрані. Яким чином нам забезпечити громадян міста Львова та громадян, які хочуть купити помешкання, від того, щоб вони не були ошукані? Як унеможливити такі речі?», - звернувся до начальника управління архітектури та урбаністики ЛМР міський голова Львова Андрій Садовий.

«Якраз із 10 червня змінилося законодавство. Є кілька непоганих рішень. По-перше, нас зобов’язують всі містобудівні умови «вивісити» на сайті міської ради. Ми вже над цим працюємо. Найближчим часом відкриємо реєстр, де всі містобудівні умови будуть вивішені на сайті міської ради.

По-друге, скасування містобудівних умов і обмежень інспекцією призводить до негайного припинення будівництва. Раніше це було затягування в суд. Суд міг дозволити рухатися далі будівельнику і розглядати півроку – чи правочинно, чи неправочинно скасовані містобудівні умови.

Крім того, з’явилася інспекція архбудконтролю міста, яка, як на мене, навели порядок. Треба просто звіт по порушеннях робити публічним, щоб люди знали, які будівництва є проблемні, а які – ні», - сказав начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ