Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для мешканців мікрорайону Рясне відкрили медіатеку

Сьогодні, 22 лютого, для мешканців мікрорайону Рясне на вул. Ковалика, 1 відкрили Smart-бібліотеку, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Простір облаштований за усіма сучасними вимогами щодо функціональності – є зони для читання, для ігор та відпочинку.

«В мікрорайоні Рясне, де проживає близько 20 тис. людей, в нас є лише бібліотека для дорослих, теж орієнтовно 200 м. кв., яку ми також будемо модернізовувати. Але не було бібліотеки для дітей. І тому ми відкрили таку медіатеку, яка уже сьогодні заповнена дітьми з цього будинку, а також багато дітей із сусідніх шкіл і будинків, і взагалі з усього Рясного ідуть сюди.

На такій не дуже великій території є багато функцій. В нас можна користуватися графічними планшетами, є зонування певне, потужні комп’ютери із доступом до інтернету, використання інтерактивної дошки, мультимедійних проекторів, плазми для перегляду різних фільмів та мультфільмів.

Діти будуть зайняті всім, кожен може знайти для себе щось важливе, особливе. В нас є дуже багато настільних ігор, ми можемо також надавати місце для проведення різних тренінгів, семінарів завдяки інтерактивний дошці та проектору. Ми готові до прийому різних гостей, людей відомих, письменників. Не менш важливо, що ми є також доступні для маломобільного населення, тому що перший поверх у нас облаштований для них.

З міського бюджету було виділено 7 млн. 700 тис. грн», - зазначила Наталія Бунда, директор департаменту розвитку ЛМР.

Як повідомили в міському управлінні культури, наступні відкриття – це URBAN-бібліотека на вул. Устияновича, 4, трохи згодом - відкриття Сенсотеки на вул. У. Самчука, 22, та Іннотеки на вул. Городоцькій, 281. Ці об’єкти зараз перебувають в ремонті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ