Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для переселенців на Львівщині запрацюють консультативно-координаційні центри

На початку свою роботу розпочнуть дев’ять консультативно-координаційних центрів. Про це повідомили під час брифінгу у Львівській обласній військовій адміністрації у п’ятницю 19 серпня.

До співпраці в консультативно-координаційних центрах на Львівщині долучилися 27 партнерів, у тому числі міжнародних. Усі центри знаходяться біля гуманітарних штабів, і працюватимуть з понеділка по п’ятницю. Передусім центри прийматимуть внутрішньо переміщених осіб. 

«Для нас важливо, щоб людина могла отримати допомогу. Для нас важливо, щоб партнери мали пряму комунікацію з районами й громадами. І в кожній районній адміністрації визначений заступник, який буде відповідати за певні координаційні питання чи комунікацію з територіальними громадами", – розповіла радниця начальника Львівської обласної військової адміністрації Галина Бордун.

Робота центрів поширюватиметься на категорію різних громадян. Це і допомога родинам військовослужбовців, юридична допомога (до прикладу, виготовлення документів ВПО), допомога людям похилого віку, людям з інвалідністю, допомога у питаннях розміщення у шелтерах та гуртожитках тощо.  

Кожен консультативно-координаційний центр в районі матиме свій контактний номер. Прийом внутрішньо переміщених осіб в регіонах центри розпочнуть після 24-го серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ