Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Для підприємців, які хочуть експортувати, працює Єдиний веб-портал

В Україні запустили Єдиний експортний веб-портал. Це онлайн-платформа для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Метою запуску веб-порталу є підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки, а також іноземним компаніям, що зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України і налагодженні партнерських відносин.

«Розвиток експорту, який на сьогодні формує майже половину ВВП країни – у пріоритеті Уряду України. Держава докладає максимум зусиль для впровадження фінансових та інформаційних інструментів підтримки експортерів для полегшення доступу українських товарів на зовнішні ринки. Запуск Єдиного експортного веб-порталу забезпечить виробників необхідними знаннями, полегшить пошук нових ринків збуту та встановлення ділових контактів для успішної експортної діяльності», - зазначили у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Користатись можливостями експортного веб-порталу закликають і підприємців Львівщини. Як зазначають у департаменті економічної політики Львівської ОДА сьогодні чимало роботи спрямовано на те, щоб допомогти експортерам вийти на зовнішні ринки. Веб-портал – це ще один практичний механізм сприяння підприємцям, які хочуть експортувати.

«У Львівській ОДА працює Служба експортера. Її головним завданням є всіляко сприяти підприємцям, які прагнуть вийти із своїм продуктом чи послугою на закордонні ринки. До прикладу, з цією метою, торік ми провели три торговельні місії в Грузію, Нідерланди та Ізраїль. Це і презентація компаній, В2В зустрічі, виставки. Загалом до торговельних місій та виставки харчової продукції, яка відбулась у Німеччині, ми залучили понад два десятки підприємців-експортерів області. Окрім цього, це діяльність Школи експортера. І цього року, попри складні умови зумовлені пандемією, нам все-таки вдалось її провести. Зокрема, минулого тижня Школа випустила 11 майбутніх експортерів. Це вже третя Школа на нашому рахунку», - розповіла керівник Служби експортера Христина Каліш.

В межах Школи підприємців навчають основ експортної діяльності. Окрім цього, майбутні експортери напрацьовують корисні контакти. Більше про цьогорічну Школу за посиланням.

Тепер і вони можуть скористатись єдиний експортним веб-порталом.

«Експортна діяльність потребувала так званого «єдиного вікна», де б бізнес в одному місці, зрозумілою для себе мовою міг знайти необхідну інформацію на шляху просування своїх товарів та послуг за кордон. Важливим є і те, що це цифрова платформа, яка допоможе бізнесу адаптуватися до нових реалій та цифрових трансформацій у час пандемії коронавірусу. Тому закликаємо підприємців Львівщини активно користуватися можливостями експортного веб-порталу», - зазначив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів.

Веб-портал забезпечуватиме підтримку українських експортерів та тих, хто зацікавлений в експорті, через:

- інформацію

На ресурсі чітко впорядковано, що необхідно підприємцю на різних етапах експортної діяльності, які інструменти знадобляться для аналізу зовнішніх ринків, як ними користуватись та які вимоги до продукції, експортні процедури, сертифікація тощо.

- можливості

На веб-порталі містяться поради з дослідження закордонних ринків, аналітика потенційних ринків збуту. Також тут реалізовано можливості щодо сприяння пошуку покупців за кордоном, що передбачає підтримку участі у міжнародних ділових заходах: торговельних місіях, виставках та ярмарках, надання інституційної та фінансової підтримки підприємцям для розвитку експортного потенціалу.

- сервіси

На платформі реалізовано ефективні та зручні сервіси, які допомагають вирішувати широкий спектр завдань, пов'язаних з інтернаціоналізацією бізнесу — від аудиту експортної діяльності підприємства до пошуку партнерів за кордоном. Просто, безкоштовно та доступно для компаній з будь-якого сектору та готовністю до експорту.

- послуги

Фахівцями Офісу розроблено систему комплексного підходу до розв’язання питань, пов’язаних з експортною діяльністю – починаючи з отримання розуміння готовності підприємства до зовнішньоекономічної діяльності, закінчуючи втіленням своїх ідей за допомогою обраних зовнішніх експертів.

- дані про зовнішні ринки

Вивчати нові ринки збуту тепер можна завдяки великим обсягам аналітичної інформації, що упорядкована за країнами й ринками.

Єдиний експортний веб-портал розміщений у захищеному дата-центрі та відповідає світовим стандартам захисту від кіберзагроз. Інформація користувачів зберігається у зашифрованому вигляді, щоб унеможливити їх перехоплення або викрадення.

На створення веб-порталу не витрачали бюджетних коштів. Його реалізували Офіс з просування експорту за стратегічної та інституційної підтримки Уряду України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, фінансової підтримки Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

«Єдиний експортний веб-портал - це перша зупинка для компаній для отримання достовірної інформації по експорту. Це дасть змогу МСП краще оцінити, чи варто йти на наступні кроки та підтримку, та бути успішними у виході на нові ринки та збільшенні експорту. Ми будемо продовжувати спільну роботу в галузі стимулювання торгівлі та експорту, що залишається одним із наших пріоритетів в Україні», — зазначив Бенжамін Клінгер, керівник проєкту GIZ «Застосування та реалізація Угоди про асоціацію ЄС-Україна у сфері торгівлі».

Веб-портал вже працює, щоправда, наразі у тестовому режимі. Він доступний за посиланням.

«Тепер це єдина платформа, що консолідує та об'єднує всю наявну інформацію для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті. Подібні ресурси є ефективними інструментами, які використовують уряди та організації зі сприяння торгівлі у всьому світі з метою підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки», - додали реалізатори проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ