Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для протидії нелегальному обігу пального в області перевірили понад п'ять сотень АЗС

Аби протидіяти нелегальному обігу й торгівлі пальним, в межах роботи міжвідомчої регіональної робочої групи у 2021 році перевірили 520 суб’єктів господарювання в області щодо дотримання вимог законодавства.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

З-поміж них у 493 АЗС наявна ліцензія.  Також за результатами перевірок вилучили 268 тонн пального.

«Діяльність АЗС повинна бути прозорою і приносити користь громадам. Ми повинні активізувати роботу щодо виявлення нелегальних АЗС, адже створення прозорого ринку нафтопродуктів - це запорука стабільного наповнення бюджетів всіх рівнів», - наголосив перший заступник голови ОДА Андрій Годик.

Відповідальні структури, а це ГУ Держпраці у Львівській області, ДСНС, Державна екологічна інспекція, Нацполіція, Державна податкова служба проводять окремі перевірки, а також спільні з іншими дотичними службами.

За результатами проведених заходів виявили 1215 порушень вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці. Склали 495 актів перевірок для усунення порушень вимог законодавства в частині пожежної і техногенної безпеки. А також 68 протоколів про адміністративне правопорушення в частині дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Крім цього, виявили низку порушень щодо незареєстрованого акцизного складу, безліцензійної діяльності, відсутності витратомірів та рівнемірів і накладено штрафних санкцій на суму понад 10 млн грн. До адміністративної відповідальності притягнули понад 120 відповідальних осіб, з яких понад 90 – керівники суб’єктів господарювання.

За наявності задокументованих фактів реалізації пального без дозвільних документів складаються протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. Станом на зараз за статтею 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності» склали 64 протоколи.

За підсумками зустрічі учасникам міжвідомчої групи доручили контролювати виконання державних приписів по виявлених порушеннях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ