Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для школярів міста Кам’янка-Бузька організували пізнавальну екскурсію на СЕС

Як повідомляють у прес-службі ЛОДА, для школярів міста Кам’янка-Бузька організували пізнавальну екскурсію на СЕС.
Для школярів міста Кам’янка-Бузька організували пізнавальну екскурсію на СЕС

Фонд Східна Європа спільно з управлінням енергозбереження Департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА та ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, влаштували одноденну навчальну поїздку для школярів міста Кам’янка-Бузька, присвячену міжнародному дню Сонця для популяризації енергоефективності та енергозбереження.

Група з 32 учнів 9-10 класів ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені Франка м. Кам’янки-Бузької відвідали сонячну електростанцію “Яворів-1”, введену в експлуатацію у жовтні 2018 року. СЕС розташована у селі Терновиця. Потужність СЕС складає 36 МВт. Запуск другої черги планується цього року. Сонячна електростанція є однією з найбільших у Західній Україні, земельна ділянка під “Яворовом-1” займає 115 га. В складі станції передбачено встановлення 268 тисяч сонячних модулів. Річне виробництво електричної енергії – 73,747 млн. кВт*год.

Під час екскурсії станцією школярі дізнались про побудову станції та її технічні характеристики, особливості передачі виробленої електричної енергії в мережу для споживання цієї енергії.

Також учасники поїздки відвідали демонстраційний клас енергоефективності у ЗОШ №3 міста Жовква, де було проведено заняття з основ енергоефективності в побуті із застосуванням демонстраційного обладнання.

Поїздка відбулась в межах проекту “Підвищення показників мікроклімату та енергоефективності у дитячій лікарні Охматдит у Львові на 65 тисяч дітей та дитячому садку для 190 дітей у місті Кам’янка-Бузька, Україна”, що реалізується Фондом Східна Європа спільно з ChildFund Deutschland e.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Партнери проекту – Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Кам’янка-Бузька міська рада та КНП ЛОР “Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “ОХМАТДИТ”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ