Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для учнів Львівщини закуплять «Школярики» замість тих, які вилучили на потреби війська

Про це повідомив голова Львівської обласної військової (державної) адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці у фейсбуці.
Фото: Львівська ОДА

Як зазначив начальник ЛОВА, закупити шкільні автобуси вдасться завдяки тому, що Кабінет Міністрів України розглянув пропозицію Львівської ОВА і вніс зміни до постанови №590. Наразі Львівська область поки що єдина в Україні область, яка планує централізовано закупити шкільні автобуси за власні кошти.

З обласного бюджету на це уже виділили 55,7 мільйона гривень першим траншем.

"Як відомо, до 24 лютого шкільний автопарк Львівської області налічував 410 автобусів. Близько ста «Школяриків» вилучили на потреби військових, ще майже у сотні завершується термін експлуатації.

Станом на сьогодні на Львівщині є потреба у закупівлі 174 шкільних автобусів, зокрема 11 спеціалізованих – для дітей з особливими освітніми потребами", - повідомив Максим Козицький.

Обласна адміністрація готова профінансувати до 50% від загальної вартості автобусів. Наразі понад 60 територіальних громад Львівщини звернулись у Львівську ОВА щодо потреби у шкільних автобусах.

До кінця тижня ЛОВА очікує на інформацію від громад про кількість «Школяриків» та їхні потреби у співфінансуванні. Від цього буде залежати сума наступного траншу з обласного бюджету, йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ