Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для водіїв вантажівок на кордонах запровадять е-чергу та платні пункти відстою

На пунктах пропуску у Львівській області запровадять е-чергу та облаштують пункти тимчасового відстою для вантажівок.

Фото: Depositphotos

Про це повідомив заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Юрій Бучко під час брифінгу у медіацентрі “Україна” 9 серпня.

За словами Юрія Бучка, електронна черга на кордоні – пілотний проєкт, який уже в тестовому режимі реалізується у Закарпатській області. Наступним об’єктом, де втілять процедуру е-черги стане пункт пропуску ''Корчова-Краківець''

Проєкт передбачає, що на кожному пункті пропуску будуть збудовані тимчасові майданчики для відстою вантажних транспортних засобів. Першим кроком водію вантажівки буде потрібно отримати е-квиток (ймовірно за допомогою онлайн-сервісу), де буде вказано номер черги, і відповідно цей номер показуватиметься на табло, коли водієві буде дозволено виїхати. 

На пунктах пропуску “Рава-Руська”, “Шегині” та “Корчова-Краківець” уже триває будівництво місць для відстою, які згодом слугуватимуть майданчиками для електронної черги. Пізніше там встановлять електронні табло. 

Користування такими майданчиками буде платним, зазначає Юрій Бучко і додає, що пункти перебування водіїв обладнають санвузлом, душем, буде можливість скористатися кімнатою відпочинку та купити речі першої необхідности. 

У відомстві поки не знають конкретну вартість послуги, але Бучко певний, що там орієнтуватимуться на досвід пілотного проєкту в Закарпатті та схожих пунктів у Європі, а це близько 8 євро за в’їзд. Реалізація проєкту запланована уже на осінь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ