Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для вихованок Буківського інтернату організували терапевтичне малювання

Терапевтичне заняття з малювання організували 20 вересня для вихованців Буківського інтернату працівники Відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва Львівської обласної ради.
Фото: ЛОР

Проявити творчі здібності, розмалювавши полотна різноколірними фарбами, зібралися близько тридцяти вихованок закладу різного віку. Після того, як картини будуть домальовані, їх розвішають у кімнатах, де живуть вихованці закладу.

Сьогодні мешканцями обласного комунального закладу є 115 дівчат віком від 4 років з різних куточків України. Понад 20 вихованок приїхали з прифронтових регіонів – Харківщини, Запоріжжя, Херсонщини, Донеччини. Власне, творча робота і є частиною виховного процесу в закладі.

“Будь-яка підтримка для наших дівчат є важливою для їхнього особистісного розвитку і для майбутньої адаптації у соціумі. Вони отримують нові враження, розвивають творчі здібності, тренують моторику рук, – пояснив директор КЗ ЛОР "Буківський дитячий будинок-інтернат" Микола Стрюков. – Як мінімум половина наших вихованців будують успішне майбутнє, знаходять роботу, є дівчата, які виходять заміж, створюють сім'ї. Наш заклад дає поштовх для побудови цього майбутнього”.

Після заняття вихованці Буківського інтернату провели для гостей екскурсію своїм будинком і показали виготовлені власноруч роботи. Діти вишивають різними техніками картини, складають пазли, створюють святкові композиції. Серед робіт – вервички, які буківські діти передають військовим на фронт.

У будинку є власне підсобне господарство, а у планах закладу - облаштувати комп'ютерний клас та швейні майстерні.

“Ці діти особливо потребують добрих емоцій. Не надто важливо, що ви з ними спільно робите – малюєте, вишиваєте, слухаєте музику чи просто спілкуєтесь. Головне, щоби вони відчували увагу і підтримку. Їм не важливо хто ви, ваш статус чи де ви працюєте. Головне, що ви поруч, а вони почуваються потрібними та любленими”, – зазначив співорганізатор заходу, головний спеціаліст Відділу гуманітарної політики та міжнародного співробітництва обласної ради Ігор Дякович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ