Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Дмитро Тимчук заперечив наявність російської авіації на Донбасі

Інформація про наявність російської військової авіації на окупованому Донбасі не підтверджується. Як повідомляє Цензор.НЕТ про це заявив парламентарій від "Народного фронту", координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"В останні тижні деякі волонтери дійсно почали розкручувати тему перебування російської авіації на сході України. Ми вирішили цю інформацію перевірити: чого не буває, раптом щось пропустили. Зокрема, проводилися консультації з цього приводу з розвідувальними службами. Можу сказати, що ми цю інформацію не підтверджуємо", - розповів він.

"Потрібно розуміти, що не тільки росіяни створили на окупованих територіях потужну систему протиповітряної оборони (ППО). У нас вона на Донбасі теж є. І уздовж кордону з РФ в інших регіонах України ми також маємо досить потужну систему ППО. Це на той випадок, якщо Росія дійсно вдасться до використання авіації. Якби російська авіація здійснювала польоти на Донбасі, українська система ППО обов'язково б це зафіксувала", - сказав нардеп.

Нагадаємо, раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Росія збільшує кількість бойової авіації на кордоні з Україною.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ