Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 10 березня вакцину повинні отримати всі вчителі Польщі

Як вважає міністр освіти і науки Польщі, після Великодніх свят можна буде говорити про повернення стаціонарного навчання для всіх учнів

90 відсотків учителів, які заявили про готовність защепитися від коронавірусу, вже отримало вакцину. До щеплення препаратом компанії Astra Zeneca могли зголоситися всі вчителі польських шкіл та закладів вищої освіти. Їх вакцинація почалася 12 лютого.

Міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек повідомив, що щеплення цієї професійної групи проходить згідно з планом: «За станом на п’ятницю, а протягом вихідних щеплення також тривали, вакцину прийняло понад 400 тисяч учителів із 590 тисяч зареєстрованих. Тому ми переконані, що зараз понад 90 відсотків учителів уже провакциновані. У деяких воєводствах – близько 100 відсотків. Отже, як прогнозувалося, протягом першої декади березня всі повинні бути защеплені».

Вчителі, які не зголосилися на щеплення, а хочуть його зробити, повинні почекати на вакцинацію своєї вікової групи. Раніше відбудеться щеплення охочих адміністративних працівників шкіл.

Очільник Міністерства освіти і науки Пшемислав Чарнек додав, що попри третю хвилю пандемії коронавірусу, після Великодніх свят можна буде говорити про повернення до школи всіх учнів. За його словами, це великою мірою залежить від суспільної відповідальності. Поки що, стаціонарні уроки мають лише учні 1-3 класів (крім Вармінсько-Мазурського та Поморського воєводств), усі старші навчаються дистанційно. Цього року Великдень у Католицькій церкві припадає на початку квітня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ