Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До 10 років ув'язнення загрожує за втягнення неповнолітніх у жебрацтво

Статті Кримінального кодексу України 304 та 105 передбачають покарання для тих, хто втягує неповнолітніх у злочинну діяльність.

Фото: Олена Ляхович

Стаття 150 Кримінального кодексу України. Експлуатація дітей:

1. Експлуатація дітей, які не досягли віку, з якого законодавством дозволяється пра­цевлаштування, шляхом використання їх праці з метою отримання прибутку – кара­ється арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: Олена Ляхович

2. Ті самі дії, вчинені щодо кількох дітей або якщо вони спричиниш істотну шкоду для здоров'я,  фізичного розвитку або освітнього рівня дитини, або поєднанні з використанням дитячої праціт в шкідливому виробництві, – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись первиною діяльність на строк до трьох років.

Фото: Олена Ляхович

Стаття 304 Кримінального кодексу України. Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність:

1. Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом, азартними іграми – карається позбавленням волі до трьох років.

Що робити, коли побачили дитину-жебрака?

2. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи батьком, матір'ю, вітчимом, мачухою, опікуном чи піклувальником, або особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого чи піклування про нього, – карається позбавленням волі терміном від чотирьох до десяти років.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ