Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

До 5 років позбавлення волі за зловживання впливом, - прокуратура

Головному спеціалісту Державної міграційної служби на Львівщині загрожує до 5 років позбавлення волі за зловживання впливом, - прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури області, завершено досудове розслідування стосовно головного спеціаліста одного із районних відділів державної міграційної служби України у Львівській області, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою уповноваженою на виконання функцій держави або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди).

Як було встановлено цьогоріч у серпні, до вказаного відділу звернулась жінка для отримання у терміновому порядку закордонних паспортів для себе та ще 5 знайомих.

Посадовець достовірно знав, що вартість оформлення та видачі 6 паспортів становить менше 5 тис грн, за свої послуги вимагав та отримав від громадянки 9 тис грн, з яких більше 4 – у якості неправомірної вигоди.  

Зазначимо, що за клопотанням органу досудового розслідування, зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з альтернативою внесення 40 тис грн застави.

Крім цього, чоловіка відсторонено від займаної посади.

Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Львова для розгляду по суті.

Довідково: за вчинене передбачене покарання у вигляді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ