Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Українці можуть оформити ID-картку в Польщі з 14-річного віку

У відокремлених підрозділах ДП «Документ» у Польщі можна оформити перший паспорт у формі ID-картки по досягненню 14-річного віку.
Фото з Новинарня.

Про це повідомила Державна міграційна служба України.

Для оформлення паспорта українцям необхідно звернутися до одного з підрозділів у Варшаві, Кракові, Ґданську чи Вроцлаві з пакетом документів: свідоцтвом про народження, паспортом громадянина України одного або двох з батьків, довідкою про реєстрацію місця проживання (за наявності) та РНОКПП або повідомленням про відмову від його прийняття (за наявності). 

Для зручності прийом заяв на оформлення паспортних документів можливий як за попереднім записом, так і у порядку «живої черги», зазначають в ДМС.

"Оплата (сервісні послуги підприємства) здійснюється безпосередньо на місці - за допомогою сервісу онлайн-оплати послуг. Для цього при собі необхідно мати смартфон та банківську картку або її реквізити (оплата готівкою наразі є недоступною)", — йдеться в повідомленні.

В установі зауважують, що ID-картка вперше з 14 років виготовляється протягом 20 робочих днів.

Під час отримання готової ID-картки проводиться процедура верифікації, тому присутність особи, на ім'я якої було оформлено документ — обов’язкова.

"У разі неотримання громадянином паспорта протягом трьох місяців з дня його надходження до центру «Паспортний сервіс», готовий документ повертається територіальному підрозділу ДМС для подальшого зберігання", — додають у службі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ