Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До благодійного сходження на Говерлу долучились майже 300 учасників

У суботу, 25 березня, відбулось масове сходження на найвищу вершину українських Карпат — "Говерляна".

Фото: ЛОВА

Цьогорічною метою заходу став збір коштів на підтримку Фонду українського військового, головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса. 

Організували благодійне сходження управління молоді та спорту Львівської ОВА спільно з обласною федерацією спортивного туризму та туристсько-альпіністським центром «Скеля».  

Як розповіли у ЛОВА, «Говерляна-2023» зібрала майже дві сотні учасників. У поході учасників також супроводжували понад сто курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Наймолодшому учаснику цьогорічного сходження, Марку Лукашу, лише 11 років, а найстаршому, Роману Базилевичу — 84 роки.

Фото: ЛОВА

«Ми  в управлінні молоді та спорту Львівської ОДА працюємо, щоб мешканці Львівщини, і не лише, могли провести свої вихідні активно, з користю для здоров‘я та позитивним настроєм. «Говерляна» – це проєкт, який існує понад півстоліття. Але кожного року ми стараємось зробити цей похід більш масовим, більш відкритим для тих, хто не має досвіду сходження на Говерлу.  Цьогоріч ми додали благодійний аспект і учасники задонатили близько 50 тисяч на допомогу нашим захисникам, зокрема для 47 Бригади «Маґура» через фонд Валерія Маркуса», – зазначає керівник управління Роман Хім’як.

Фото: ЛОВА

Як анонсують в управлінні молоді та спорту Львівської ОВА, на цьому історія «Говерляни» та донатів для наших захисників не закінчується. Незабаром планують розіграти авторський примірник книги Валерія Маркуса з автографом автора та прапор з підписом Валерія, який брали на сходження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ