Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

До ЧС-2022 – 2 місяці: де подивитися турнір

Близько двох місяців лишається до початку чемпіонату світу з футболу, який цього року стартує в кінці листопада (а не влітку, як зазвичай).

Ігри ЧС-2022 пройдуть в Катарі, який славиться спекотною погодою, і саме тому для проведення турніру ФІФА обрала відносно прохолодний календарний період.

Україна не змогла пробитись на мундіаль, у вирішальній грі поступившись Уельсу. Тому повболівати за своїх глядачам не вдасться, тож доведеться дивитися ігри у якості незалежного спостерігача. Попри те, що до початку чемпіонату світу-2022 лишається порівняно мало часу, інформації про трансляції турніру в Україні поки що замало, і тому варто уточнити деякі моменти.

Хто покаже ігри ЧС в Україні

Офіційним транслятором, який отримав права на показ чемпіонату світу, став «UA: Перший». Це пов’язано з тим, що розподіленням цього активу у Європі займається Європейська мовна спілка, яка делегує місцеві ліцензії своїм членам. У 2020 році «UA: Перший» автоматично отримав права на трансляцію ігор ЧС, але тоді було досягнуто домовленості про перепродаж ліцензії телеканалам Футбол 1/2/3.

Оскільки медіагрупа «Україна» припинила існування, з’явилася невизначеність щодо майбутнього трансляцій ЧС. З’явилися чутки про зацікавленість цим активом з боку трьох компаній:

  • Setanta Sports;

  • Megogo;

  • 1+1 Медіа.

Поки що ці свідчення не мають офіційних підтверджень, але вони виглядають цілком правдоподібно. Серед найбільш ймовірних потенційних мовників журналісти називають саме групу 1+1. За словами Ігоря Бурбаса, цей транслятор дуже зацікавлений у придбанні субліцензії на показ матчів. Якщо чутки підтвердяться, ігри ЧС будуть доступні для перегляду у національній мережі Т2 безоплатно. У випадку, коли субліцензію придбає Setanta Sports чи Megogo, матчі можна буде подивитися лише за підпискою.

Де дізнатися розклад та результати футбольних матчів ЧС

Невизначеність з трансляціями ЧС створює незручності для вболівальників, які ще навіть не знають, де подивитися улюблену гру. Тому вже зараз варто знайти надійне джерело, щоб вчасно дізнаватися важливу інформацію. Таким джерелом може стати UA Football, який завжди публікує головні спортивні новини. На сайті доступні розклад турнірів, результати футбольних матчів, анонси ігор та інша корисна інформація.

Слідкуючи за спортивними подіями на ЮА Футбол, можна завжди бути в курсі щодо останніх важливих новин та не пропускати найцікавіше. Окрім свіжих звісток, розкладів та результатів футбольних матчів, портал також пропонує розділ з телепрограмою. З нього завжди можна дізнатися, о котрій годині та на якому каналі можна переглянути потрібну гру.

Автор ua-football: Олександр Риженко - https://twitter.com/Theryzhenko

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ