Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця червня у Польщі представлять концепцію створення кібервійська

Польські військові впевнені, що кіберпдрозділи повинні не тільки оборонятися, але й наступати.

Про це пише Польське Радіо.

До кінця червня 2019 року Міністерство національної оборони Польщі представить концепцію створення військ захисту кіберпростору. Ще цього місяця почнеться набір у перші кіберпідрозділи у Військах територіальної оборони.

Віце-міністр оборони Томаш Здзікот підтвердив вихід до наступного етапу консолідації інформаційних структур Війська Польського.

Посадовець підкреслив, що у межах програми cyber.mil.pl реалізується приблизно сто програм, що мають посилити кібербезпеку Польщі. Серед них найважливіші стосуються зацікавлення працею в інтересах польської армії польських учених.

«Ми маємо насправді чудових експертів. Ми не повинні їх соромитися, а пишатися ними. Це не тільки студенти з Варшавського університету, які щороку перемагають на олімпіадах з інформатики, але також наші кадети, офіцери, котрі успішно беруть участь у конкурсах НАТО. Тому Міністерство національної оборони розширює число місць у військових вишах, а у вересні відкриє ліцей інформаційних технологій при Військовій технічній академії», - розповів Здзікот.

Водночас полковник Пшемислав Пшибиляк комендант Центру кібероперацій наголосив, що під час створення польської кіберармії не можна обмежуватися тільки до оборони. А тому він не виключив служби у рядах польського війська гакерів, однак уточнив, що йдеться не про інтернет-злочинців, а так званих «етичних гакерів» («ethical hackers»), котрі, хоча й мають такі самі компетенції, але працюють в інтересах посилення безпеки.

У свою чергу, польський генерал Кароль Молєнда погодився, що польські війська захисту кіберпростору повинні мати можливість здійснення кібератак. За його словами, наступальні можливості нового формування польської армії будуть внесені у концепцію створення військ захисту кіберпростору.

Відповідальний за цей проект генерал Кароль Молєнда сказав, що, як і війська Сполучених Штатів, польська армія повинна одержати можливість наступальних дій у кіберпросторі. А тому, на думку генерала, потрібно опрацювати процедури щодо ситуацій, у яких польські експерти могли би діяти на терені іноземних IT-мереж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ