Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

До кінця року може запрацювати Фонд відновлення України, — Кирило Тимошенко

Цього тижня до Верховної Ради подадуть законопроєкт про Фонд відновлення України.
Фото: Роман Кайман / ЛМР

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу в межах IX Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування. 

Фонд відновлення України в перспективі займатиметься як збором коштів на відновлення, так і самими проєктами відновлення. А до його керівництва залучатимуть іноземних наглядачів. 

“Найголовніше що ми проговорювали з усіма іноземними партнерами — Фонд відновлення будуть контролювати  країни-донори, які допомагатимуть з відновленням. Фонд матиме наглядову раду, яка складатиметься з 75% країн-донорів та міжнародних організацій. Саме ця наглядова рада обиратиме менеджмент і далі впроваджуватиме всі ініціативи”, – сказав заступник ОП. 

Кирило Тимошенко зазначив, що відповідний законопроєкт про Фонд відновлення України внесуть до Верховної Ради. У випадку, якщо законопроєкт підтримає достатня кількість депутатів, фонд з відновлення зможе запрацювати уже цього року.  

“Звісно, будемо просити парламентаріїв швидко його проголосувати, щоб вже цього року Фонд відновлення запрацював, і всі проєкти відновлення йшли вже через цей фонд, тому що зараз це точкові проєкти по відновленню, які впроваджуються різними системами фінансування від наших донорів”, – додав Тимошенко. 


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ