Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Криму доставили ще дві газові турбіни

Росія доставила до Криму ще дві газові турбіни, ймовірно, виробництва Siemens. Про це повідомляє Reuters із посиланням на своїх репортерів.

Турбіни були доставлені в порт Феодосії. Агентство виклало стоп-кадр із відео, яке датоване 11 липня. При цьому Reuters зазначає, що не має незалежного підтвердження інформації про те, що турбіни були виготовлені німецьким концерном Siemens, поставки якого в Крим підпадають під санкції ЄС.

Минулого тижня Reuters з посиланням на обізнані з проектом джерела повідомило, що дві з чотирьох турбін виробництва Siemens привезли до Криму для використання на споруджуваних електростанціях.

Siemens підтвердив, що щонайменше дві турбіни "проти волі" компанії були поставлені в Крим замість Тамані на півдні Росії. Німецький концерн подав в арбітражний суд Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, вимагаючи повернути газові турбіни, поставлені в обхід санкцій на анексований РФ півострів.

Німецький концерн продав чотири газові турбіни "Технопромекспорт" у 2015 році. Обидві компанії стверджували, що це обладнання буде направлено на Таманський півострів, відокремлений від Криму Керченською протокою.

У 2014 році ЄС заборонив компаніям єврозони вести бізнес з Кримом.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ