Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Луцька завітали представники Ромського жіночого фонду "Чіріклі"

У Палаці культури м. Луцька відбулася робоча зустріч працівників департаментів культури й молоді та спорту міської ради з представниками Міжнародної благодійної організації "Ромський жіночий фонд "Чіріклі" Юліаном Кондуром та Олександрою Голуб. Про це повідомили 13 липня Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.
Фото Луцька міська рада

Директор департаменту культури Тетяна Гнатів подякувала гостям за візит, поінформувала присутніх про те, що Луцьк з 2011 року є учасником Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» та партнером проєкту Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні», впровадження якого у Луцькій міській територіальній громаді розпочато цьогоріч. Відзначила також важливість питання співпраці з ромською громадою, зокрема і те, що її представники долучаються до культурно-мистецького життя міста, неодноразово брали участь в інтеркультурному фестивалі «Палітра культур», де презентували свою культуру та традиції.

Юліан Кондур зазначив, що метою візиту є налагодження комунікації із ромським населенням Волині, активізації залучення їх до соціальних, економічних та культурних процесів, що відбуваються у громаді.

За результатами зустрічі її учасники визначили напрямки подальшої співпраці, зокрема щодо реалізації спільних соціальних та культурних проєктів, у тому числі грантових, спрямованих на ромську громаду.

Захід проводився у рамках проєкту «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні», який реалізується структурою ООН «Жінки спільно з Міністерством розвитку громад та територій України за фінансування уряду Канади».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ