Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

До Львова на фестиваль „Срібна підкова” з’їдуться виконавці авторської пісні та співаної поезії України та Польщі

Фінал П’ятого всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії „Срібна підкова” відбудеться у Львові 27-28 жовтня. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор фестивалю Андрій Кирчів.
„Ми вперше запросили на фестиваль гостей із Польщі – це автори співаної поезії з Кракова та поетичний театр з міста Ряшів. На фестивалі ми плануємо окрему мистецьку акцію польських гостей. Жанр авторської співаної пісні у Польщі розвивається краще, ніж в Україні. Також на майбутнє ми плануємо спільні концерти переможців фестивалю „Срібна підкова” та польського фестивалю „Поетична пісня”, – розповів Андрій Кирчів.
За словами голови оргкомітету Андрія Саєнка, цьогоріч презентуватимуть диск „Срібна підкова – 1996”, де записані фестивалі того року. Родзинкою є спільна пісня журі, серед яких була половина групи „Піккардійська терція”, Андрій Партика та Дмитро Добривечір. Слова та музику члени журі написали під час фестивалю разом.
Також організатори повідомили, що фестиваль працюватиме протягом цілого року, планується щоквартальний випуск дисків із записами пісень переможців відбіркових турів, які будуть безкоштовно поширювати на FM-станціях.
Як повідомив директор Палацу культури імені Гната Хоткевича Ігор Мартиненко наступні фестивалі також відбуватимуться у цьому палаці. „Наш палац завжди відкритий для таких гарних ідей. Тепер всі зможуть побачити, як у нас виріс рівень авторської пісні, це вже не ті гопанки, які були 7-8 років тому”, – повідомив Ігор Мартиненко. 26 жовтня у Львові відбудеться також відбірний тур 5-всеукраїського фестивалю авторської пісні та співаної поезії „Срібна підкова”, який відбудеться у студентському клубі імені Івана Франка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ