Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До Львова приїде відомий американський трансплантолог

Відомий американський трансплантолог Роберт Монтгомері, який і сам живе з донорським серцем, уп’яте приїде до Львова. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.
Роберт Монтгомері. Фото: ЛМР

У вівторок, 26 вересня, разом із трансплантологами Першого медоб’єднання Львова американський трансплантолог Роберт Монтгомері під час п’ятого візиту до Львова вкотре пересаджуватиме життєво важливі органи українським пацієнтам.

Цього разу великий друг України, лікар-рекордсмен із Книги Гіннеса виконає родинну пересадку нирки. Забір рятівного донорського органу він проводитиме із допомогою робота-хірурга Da Vinci. Оперуватиме у Лікарні Святого Пантелеймона.

«Такого ми ще не робили. Це дуже цінний для нас досвід – оперувати з легендою світової трансплантології. Тому ми готуємось до операції, визначили склад операційних бригад і чекаємо на результати лабораторних досліджень донорських пар», – розповідає керівник Центру трансплантології Максим Овечко.

За вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку державного суверенітету, територіальної цілісності України та популяризацію Української держави у світі під час візиту до США президент Володимир Зеленський нагородив Роберта Монтгомері орденом «За заслуги ІІІ ступеня».

Довідка

Професор Роберт Монтгомері – директор Інституту трансплантації Лангон Нью-Йоркського університету. Через спадкову серцеву недугу він пережив сім зупинок серця, кардіогенний шок, місячну кому та врешті-решт трансплантацію серця. Під його керівництвом у 2021 році вперше в світі пересадили людині нирку від генномодифікованої свині. Професор Монтгомері занесений до Книги рекордів Гіннеса за 10 перехресних пересадок нирок від живих донорів одномоментно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ