Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За 4 роки львівські лікарі пересадили понад 400 донорських органів

За 4 роки роботи Центру трансплантології Першого медичного об’єднання Львова лікарі виконали 262 посмертні трансплантації. А загалом, разом з родинними пересадками, кількість таких операцій уже сягає 406. І щороку спеціалісти Львова намагаються рятувати все більше і більше пацієнтів. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Перше медоб’єднання Львова

«Команда наших трансплантологів робить усе можливе, щоб допомогти кожному отримати другий шанс на життя. Це справді диво і найбільша радість, коли люди після важких захворювань повертаються до життя», – зазначають у Центрі трансплантології Першого медобʼєднання Львова.

Львівські лікарі пересадили печінку 42-річному рятувальнику

Водночас за 9 місяців 2024 року львівські лікарі провели 106 трансплантацій органів від родинних та посмертних донорів, і це найбільша кількість трансплантацій в Україні за цей час.

У Львові провели дві трансплантації: донором посмертно стала лікарка

Нагадаємо, Львів є одним з лідерів української трансплантології. Першу трансплантацію тут виконали у лютому 2020 року. Саме тут вперше в Україні пересадили комплекс підшлункова залоза та нирки, а також провели першу в Україні пересадку комплексу серце-легені та успішну спліт-трансплантацію печінки.  

У Львові одномоментно пересадили серце і нирку одній людині

Записатись на консультацію до фахівців Центру трансплантології Львова можна за номером телефону: +380 (68) 513 37 10, або ж звернутись до лікарні святого Пантелеймона у Львові (вул. Миколайчука, 9).
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ