Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

До Львова завітала американська хірургиня українського походження

Американська хірургиня українського походження Оксана Джексон та спеціалісти лікарні святого Миколая оперували діток із вадами обличчя. За три дні вони проконсультували 50 дітей, та 13 – прооперували.

Як повідомляє ЛМР, Оксана Джексон – віцепрезидентка Американської асоціації розщілин губи та піднебіння. Лікарка має українське коріння і приїхала до Львова за покликом серця.

«Мої батьки народилися тут, тому я відчуваю, що мені потрібно їхати в Україну в цей складний час і допомагати, чим можу», – каже вона.

Одні з тих, кому допомогла американська хірургиня, Петрик та Анастасія, вихованці Чинадіївського дитячого будинку. Вони – братик і сестричка, і обоє народилися з вадами обличчя. У Петрика – розщілина губи. Крім косметичного дефекту, ця вада також заважала хлопчику вільно дихати. У Насті теж були проблеми з диханням. У дівчинки – повна розщілина верхнього піднебіння, яка ще й зупиняла ріст зубів. 

Після огляду Петрика і Насті спеціалісти запевнили: обох діток треба оперувати, адже корегувати такі вади необхідно ще в ранньому віці. Чим далі, тим складніше виправляти подібні дефекти.

9-річного Петрика оперували першим. Коли він був немовлям, хлопчику вже проводили хірургічне втручання, але тієї операції було недостатньо. У Петрика залишилась асиметрія губ і носа. Разом із американською колегою хірурги виправили цю ваду. Вони видалили рубець і відкоригували губи, а перетинку носа вирівняли. Тож, крім косметичного ефекту, хлопчик нарешті зможе краще дихати.

8-річній Насті хірурги провели кісткову пластику – рідкісне і складне оперативне втручання. З губчастої речовини стегна спеціалісти сформували кістку та вживили її в ясна – у ділянку, де була розщілина. А вже за півроку з дівчинкою працюватимуть ортодонти, аби вирішити її проблему із зубами.

Таке ж складне хірургічне втручання із вживлення кістки спеціалісти лікарні разом з американською колегою виконали аж трьом діткам. Крім того, оперували розщелини піднебіння та губ, виконували корекції вроджених та набутих вад обличчя дітям, віком від 4 місяців до 15 років. Загалом виконали 13 втручань.

У Львові та в лікарні святого Миколая американська хірургиня Оксана Джексон була вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ