Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова завітали представники Верховного комісара ООН у справах біженців

На зустрічі з міською владою представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців обговорили подальші спільні проєкти. На зустріч в мерію прибув, зокрема, новий голова Львівського Польового офісу Управління Верховного комісара ООН Омед Аюб.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів гостям про життя міста у час війни та презентував важливі проєкти, які реалізує Львів спільно з партнерами. Це, зокрема, екосистема НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) та ветеранські центри, які активно розвивають в місті. Також це житло для поранених, велика протезна майстерня, яку відкриють вже за кілька тижнів, центр “Незламні матусі” та ініціатива UNBROKEN Cities Network.

Голова Львівського Польового офісу Омед Аюб поцікавився, як місто реагує на невідкладні потреби, зокрема ті, які пов’язані з ракетними ударами росіян.

Андрій Москаленко розповів, що торік місто напрацювало програму ліквідації наслідків ракетних ударів російської федерації по будівлях Львівської громади, в межах якої допомагає мешканцям відновлювати наслідки ворожих атак. Окрім будинків, йдеться також і про інші об’єкти цивільної інфраструктури, які були зруйновані під час атак: школи та садки, музей Романа Шухевича, корпус університету природокористування тощо.

Також на зустрічі обговорили перспективи співпраці у сфері медицини, культури, освіти та інших напрямках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ