Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До прем’єри фільму "Захар Беркут" погасять однойменну марку

До прем’єри фільму
До прем’єри фільму "Захар Беркут" погасять однойменну марку
До прем’єри фільму
До прем’єри фільму "Захар Беркут" погасять однойменну марку
До прем’єри фільму
До прем’єри фільму "Захар Беркут" погасять однойменну марку
1/3
Спеціально до прем’єри українського історичного екшену ʺЗахар Беркутʺ Укрпошта вводить в обіг поштову марку. Про це проінформували у прес-службі Укрпошти.

Укрпошта спільно з FILM.UA Group до виходу в світ українського історичного екшену ʺЗахар Беркутʺ, за мотивами однойменної повісті Івана Франка, введе в обіг поштову марку. Урочисте спецпогашення знаку поштової оплати відбудеться 9 жовтня в рамках Гала-прем’єри фільму.

ʺУкрпошта продовжує дивувати новинками філателії та змінює уявлення про сучасні марки. На них є не лише визначні особистості, природа та архітектура. Зараз випускаємо марки в підтримку українського кіно та продовжуємо співпрацю із творцями українського сучасного мистецтва. Тепер поціновувачі філателії та сучасного кінематографу зможуть додати до своїх колекцій унікальну поштову мініатюру – марку ʺЗахар Беркутʺ, яка приурочена до виходу у світ вітчизняного бойовика. Таким чином через сучасне мистецтво ми відроджуємо інтерес до філателії й посткросингуʺ, – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Всеукраїнська прем'єра фільму ʺЗахар Беркутʺ режисера Ахтема Сеітаблаєва у співпраці з американським колегою Джоном Вінном відбудеться 10 жовтня.

В якості ескізу поштової марки використано офіційний постер кінокартини. На купоні маркового аркушу  зображений один із символів фільму – птах беркут, який мешкає тільки у високогір'ї Карпат. Поля маркового аркуша та конверт ʺПерший деньʺ оздоблені орнаментом, що прикрашає плащ-корзно одного з головних героїв стрічки – боярина Тугара Вовка. Із 9 жовтня поштові марки ʺЗахар Беркутʺ реалізовуватимуться у відділеннях Укрпошти та в її онлайн-магазині. Номінал поштової марки – 8 гривень, що відповідає тарифу на пересилання простого листа масою до 50 г в межах України.

ʺКолаборація з Укрпоштою стала для нас доброю традицією, і ми дуже вдячні за підтримку фільмів, які ми створюємо, – зазначає продюсер фільму Єгор Олесов. – Так, поштові марки, присвячені фільмам ʺСторожова Заставаʺ та ʺВикрадена Принцесаʺ, викликали великий резонанс та привернули увагу як до філателії, так і до кінострічок. Завдяки випуску марок ще більше людей дізнаються про українське кіно, а колекції філателістів поповнюються унікальними екземплярами. І тим більше важливо, коли йдеться про кінорелізи не тільки національного, а й світового масштабу. Конверти з марками розлетяться по всьому світу та зацікавлять багатьох людей. А згодом, сподіваюся, ці люди зможуть побачити фільм ʺЗахар Беркутʺ і у своїй країніʺ.

Фільм створено компаніями Kinorob та CinemaDay за підтримки Держагентства України з питань кіно. У роботі над фільмом брала участь міжнародна команда фахівців - актори  з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії. У головній ролі знявся американський актор Роберт Патрік, відомий за фільмом ʺТермінатор-2ʺ. Також до створення картини долучилися колеги з Голлівуду. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз, з українського боку – Єгор Олесов.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Укрпошта запустила прискорену доставку до США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ