Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До програми «Доступна іпотека» доєдналися сім банків – Мінфін

До державної програми «Доступна іпотека 7%» приєдналися сім банків, які вже у березні почнуть видавати доступні кредити на житло.

Як передає Укрінформ, про це під час Підписання договорів між ФРП і банками в рамках програми «Доступна іпотека 7%» сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

«Сьогодні будуть підписані угоди з сімома банками, і я сподіваюсь, що в понеділок вже будуть видані перші кредити. Основна ціль цієї програми - здешевлення вартості кредитів для громадян, та пожвавлення ринку іпотечного кредитування», - сказав Марченко.

Він висловив сподівання, що незабаром до даної програми приєднається більше коло банків, а наразі це сім фінансових установ: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Глобус банк, ОТП банк, Мегабанк, Кредобанк.

Як повідомляли раніше, 27 січня Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Глави держави про доступну іпотеку в межах 7% річних та затвердив Порядок здешевлення для громадян вартості іпотечних кредитів, розроблений Мінфіном. Механізм передбачає, що Фонд розвитку підприємництва здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ