Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До складу ВМС ЗСУ урочисто прийняли катер "Костопіль"

Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
Фото ВМС ЗСУ
1/5
У місті Одеса відбулося урочисте прийняття до складу Військово-Морських Сил ЗС України малого броньованого артилерійського катеру "Костопіль". Про це інформують у службі зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Сьогодні, 5 вересня, у місті Одеса на території практичної гавані відбулося урочисте прийняття до складу Військово-Морських Сил ЗС України малого броньованого артилерійського катеру "Костопіль". Це сьомий за рахунком броньований катер, який нестиме службу в складі національних ВМС. Свою назву катер отримав на честь морського піхотинця - матроса Олексія Кондратюка, який народився і виріс у місті Костопіль та загинув у 2017 році, боронячи суверенітет та незалежність України у боях з російськими загарбниками під Маріуполем.

В ході урочистостей командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа звернув увагу присутніх на те, що кожен має пам'ятати, які ми понесли втрати, захищаючи Україну. Під час заходу пам'ять полеглих героїв було вшановано хвилиною мовчання.

Очільник українських ВМС нагадав, що завдяки потужній підтримці з боку військово-політичного керівництва держави багато робиться для розбудови національного флоту. Як в рамках будівництва нових кораблів та катерів, так і у розвитку інфраструктури ВМС на Чорному і Азовському морях. Контр-адмірал Олексій Неїжпапа подякував екіпажам катерів та кораблів за їх роботу і свідомий вибір професії військового моряка.

- Ми крок за кроком йдемо вперед щодо поповнення корабельного складу. Тільки за останні півроку зроблено багато кроків – прийнято на озброєння ракетний комплекс "Нептун", розпочали будівництво нових пунктів базування на Чорному та Азовському морях. В наступному році ми плануємо отримати катери типу "Айленд". Також заплановано формування першого ракетного дивізіону "Нептун". Йдуть перемовини з партнерами щодо поповнення корабельного складу ВМС, – зазначив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Представник заводу-виробника "Кузня на Рибальському" – Сергій Белозубенко, зазначив, що малий броньований артилерійський катер створено на основі українського підприємства і руками українських робітників та подякував співвиконавцям та науковим працівникам, які долучилися до проєкту.

Секретар Костопільської міської ради Дмитро Єрмаченко подякував від імені міста Військово-Морським Силам за вшанування пам'яті Олексія Кондратюка та передав цінні подарунки екіпажу катеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ