Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До сторіччя ЗУНР обласна рада нагородить видатних діячів Почесною відзнакою

На Львівщині в межах урочистих заходів до 100-ї річниці утворення ЗУНР нагородять видатних діячів нещодавно заснованою Почесною відзнакою Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення ЗУНР». Про це повідомили у прес-службі ЛОР

Як повідомив ініціатор заснування цієї нагороди – перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, відзнаки вже виготовлені й чекають на своїх володарів.

Зауважимо, що Почесною відзнакою нагороджуватимуть учасників національно-визвольної боротьби українського народу, а також державних, політичних, громадських діячів, науковців, іноземних громадян й активних учасників українського державотворення, які своєю працею утверджують та розбудовують незалежну Україну.

До слова, ювілейна відзнака виготовляється з латуні. В основі «Галицький хрест» з вишневою прозорою емаллю. Другий рівень – щит з зображенням герба ЗУНР. Обидва елементи позолочені. На реверсі текст «100-річчя ЗУНР, 1918-2018», а також шляхом лазерного гравірування наноситься порядковий номер відзнаки. Відзнака через кільце кріпиться до орденської стрічки. На стрічку замонтована позолочена лаврова галузка з латуні.

Нагадаємо, 18 вересня Львівська обласна рада підтримала проект рішення «Про Почесну відзнаку Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення ЗУНР», заснувавши своїм рішенням цю нагороду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ