Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

До української енергосистеми підключили 1,5 ГВт додаткових потужностей

Гідрогенерація також була предметом системних атак ворога протягом минулого ОЗП

Фото: Depositphotos

В Україні триває наймасштабніша за всю історію ремонтна кампанія, під час якої відновлюються пошкоджені російськими атаками об’єкти енергетики, а також ведеться підготовка до наступного опалювального сезону.

Зокрема, із запланованих 1,7 ГВт додаткових потужностей в енергосистему вже додані 1,5 ГВт, цитує міністра енергетики Германа Галущенка пресслужба Міненерго.

Досягти результату вдалося, зокрема, завдяки модернізації енергоблоків теплової генерації та відновленню роботи гідроагрегатів на гідроелектростанціях.

Тривають також ремонти на об’єктах атомної генерації, яка, як і минулого сезону, буде відігравати ключову роль у виробництві електроенергії.

«Це базова генерація, яка протягом минулої зими допомогла навіть при масованих ракетних ударах пройти і стабілізувати виробництво електроенергії», - нагадав міністр.

Атомна генерація продовжує виробляти понад 50% електроенергії в країні навіть після втрати з системи Запорізької АЕС. Протягом ОЗП 2023/2024 на повну потужність працюватимуть усі 9 блоків АЕС, які є на підконтрольній Україні території.

Також тривають ремонти на об’єктах теплової генерації, яка зазнала дуже вагомих втрат минулої зими через російські обстріли. Згідно з планом, наступного ОЗП теплова генерація буде готова видавати в систему 4,5 ГВт потужності.

«Гідрогенерація також була предметом системних атак ворога протягом минулого ОЗП. Ми рухаємось в планах її відновлення і плануємо вийти на більше 2 ГВт потужності», - зазначив міністр.

Водночас Герман Галущенко наголосив, що ворог не полишив планів атакувати українську енергетичну інфраструктуру, тому проходження ОЗП може бути ускладнено в насамперед системними атаками на енергооб’єкти.

«Виклики, які нас очікують протягом наступного опалювального сезону, величезні, і пов’язані вони з атаками, які росія буде далі продовжувати масовано і системно здійснювати по нашій енергосистемі», - сказав очільник Міненерго.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ