Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

До уніатів, розкольників та сектантів Янукович більше не звертатиметься, - експерт

Згідно із канонами Московського патріархату, уніати, розкольники та сектанти – це елементи, на які зважати не варто. Саме тому, я переконаний, наш Президент не обмовився, а сказав саме те, що мав сказати у Різдвяному привітанні. Це свідома політика, свідоме перенесення моделі стосунків церкви та держави, яка існує в Російській Федерації. Таку думку сьогодні, 10 січня, в коментарі Гал-інфо висловив релігієзнавець Андрій Юраш.

«Наскільки мені відомо, то в Адміністрації президента України у відділі, який займається релігійними питаннями, під час складання списку єпископів для того, щоб надсилати привітання Президента із релігійними святами та іменинами, були свідомо залишені лише єпископи УПЦ МП та викреслені єпископи інших конфесій», – повідомив Андрій Юраш.

Таким чином, на думку релігієзнавця, влада хоче маргіналізувати всі релігійні групи й залишити тільки одну, як опору, як союзника, «на лояльність якої сподівається та за лояльність якої влада хоче дякувати».

Нагадаємо, що Віктор Янукович у своєму офіційному телевізійному зверненні привітав лише православних християн з Різдвом Христовим.

«Дорогі мої сестри і брати! Я щасливий, що в ці хвилини ми разом – весь православний світ», – звернувся до українців Віктор Янукович.

На богослужінні у Почаївській Лаврі Віктор Янукович повторився та наголосив: «Ми як світські, але віруючі люди, багато іспитів пройшли у нашому житті. І тільки наша православна віра, і наша Церква допомагали нам усім, усьому Українському народові пройти через ці іспити».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ