Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До уваги громадян України, подорожуючих до країн Шенгенської зони!

До уваги громадян України, подорожуючих до країн Шенгенської зони! - прес-служба МЗС України.

Окремі країни Шенгенської угоди, зокрема, Австрія, ФРН, Франція, Швеція, тимчасово запровадили прикордонний контроль на своїх кордонах.

Франція тимчасово відновила такий контроль на всіх видах транспорту (повітряний, залізничний, морський, річний, автомобільний) на період з 13 листопада по 13 грудня 2015 року з огляду на проведення 21-ї Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та 11-ї Зустрічі Сторін Кіотського протоколу.

Зазначені обмеження не призупиняють право на в’їзд іноземців до країн Шенгенської угоди і не змінюють перелік необхідних документів для їх відвідання.

Водночас, важливо враховувати, що прикордонний контроль може здійснюватися як у постійних місцях контролю, так і мобільними постами у прикордонній зоні країн. Органи, уповноважені здійснювати таку перевірку, мають право вимагати документи, що є підставою для перебування/проживання в країні слідування іноземця та підтверджують мету поїздки, бронювання готелю/місця проживання, наявність фінансових засобів для покриття витрат пов'язаних з подорожжю, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ